Mitä logistiikan älykäs suunnittelu käytännössä tarkoittaa?

Suunnittelutyökalu logistiikan älykkääseen suunnitteluun ja optimointiin edellyttää sekä pitkän linjan toimialatuntemusta että huippuluokan matematiikkaa. Vasta tällöin pystytään automatisoimaan käytäntöön vietävissä olevien reittien suunnittelu tekoälyn avulla.

Käsiteltävät tietomäärät ovat suuria ja ratkaistavat ongelmat monitahoisia. Aikaisemmin suunnitelmat on ollut pakko tehdä mutu-tuntumalta. Älykäs suunnittelu sen sijaan mahdollistaa erilaisten vaihtoehtojen simuloinnin ja auttaa löytämään toimintoja aidosti tehostavat ratkaisut.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että logistiikan älykkään suunnittelun ansiosta säästetään kustannuksissa, otetaan henkilöstön vireystila huomioon optimoimalla reitit työvuoroon sopiviksi, parannetaan asiakaspalvelua ja pystytään vaikuttamaan myös kaluston kulumiseen sekä ympäristöpäästöjen vähentämiseen.

Mikä tahansa edellä mainituista on jo yksinään tavoittelemisen arvoista, mutta yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, joka nostaa ratkaisua käyttävän yrityksen omaan sarjaansa niin toiminnan tehokkuuden kuin muidenkin mittareiden osalta.

Picture of Janne Mehtomaa

Janne Mehtomaa

Jaa artikkeli!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Henkilöiden suorat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.