Logistiikan toiminnanohjaus käytännössä

Logistiikan toiminnanohjaus huomioi samanaikaisesti kuljetusten tehokkuuden, ympäristövastuullisuuden ja työn mielekkyyden. Optimoinnin algoritmien avulla jokainen ajokilometri on tehokas, mutta vähentää samaan aikaan työntekijän streessiä ja lisää työn mukavuutta.

Miten R² Logistiikka järkevöittää reittien ja työn suunnittelua?

Paranna työtyytyväisyyttä ja tehosta logistiikkaa

Älykäs suunnittelu lyhentää ajomatkoja ja ajoaikoja, luo toimitusaikoihin täsmällisyyttä ja nopeuttaa suunnittelua. Saat käyttöösi suunnittelun, seurannan ja toiminnanohjauksen saumattomasti yhdistävän optimointijärjestelmän. R² TMS (Transport Management System) ratkaisu toimitetaan tarpeitasi vastaavasti valmiina tuotemoduleina tai räätälöitynä projektina. Kokonaisvaltaisen optimoinnin lisäksi voit reagoida nopeasti yllättäviin muutoksiin optimoimalla reittejä myös jakelualueiden sisällä.

Virtaviivaista tiedonkulkua

Liikkuvien yksiköiden ohjaus, tietojen keruu ja viestintä hoituvat reaaliaikaisesti ja saumattomasti osana kokonaisjärjestelmää. Koko yrityksesi toiminnan kattava toiminnanohjausjärjestelmä palvelee myös tietopankkina, josta saat erilaisia raportteja seurannan ja päätöksenteon tueksi.

Kokonaisvaltainen toiminnanohjausjärjestelmä automatisoi tilausten käsittelyä. Se helpottaa ja tehostaa kaluston ja muiden resurssien käytön suunnittelua ja nopeuttaa laskutusta. Järjestelmä laskee samasta aineistosta vaivattomasti alihankkijoille maksettavan tilityksen.

R² Toiminnanohjausjärjestelmä

R² Toiminnanohjaus-järjestelmä

R² Toiminnanohjausjärjestelmä on kokonaisvaltainen ERP-ratkaisu, joka on kehitetty yhteistyössä logistiikkayritysten kanssa. Järjestelmä täyttää useimpien suomalaisten logistiikkayritysten toiminnanohjaustarpeet ja kehittää yrityksesi toimintaprosesseja merkittävästi. Tarvittaessa järjestelmä räätälöidään yrityksesi mukaan.

R² Optimointi avaa kokonaan uuden tason suunnittelussa ja resurssien hyödyntämisessä. Optimoinnin avulla voit lähtötilanteesta riippuen saavuttaa kymmenien prosenttien säästöt. Logistiikkayrityksellesi optimointi tarkoittaa lyhyempiä ajomatkoja ja ajoaikoja, toimitusaikojen täsmällisyyttä ja suunnittelun nopeutta.

R² Mobiilin avulla kalustosi ja kuljettajasi tiedot saadaan tehokkaasti hyödylliseen käyttöön. Kalusto paikannetaan reaaliaikaisesti ja kuljettaja opastetaan työkohteeseen. Tarvittaessa käytössä on myös kartta ja selkeät reittiohjeet. Sijainnin ja navigoinnin ohella keikka- ja toteumatiedot välittyvät toimiston ja ajoneuvon välillä.
R² Mobiili on mahdollista hankkia kokonaan tai osittain palveluna. Avaimet käteen -ratkaisuun kuuluu mobiilitiedonsiirto, päätelaitteet, päätelaiteohjelmistot ja laajat ylläpito- ja huoltopalvelut yhdellä sopimuksella. Logistiikan R² Mobiiliin kuuluvat tuotteet:

  • SaaS R² Mobiili -perusratkaisu
  • Mobiilisovellukset muokattavissa olevalla käyttöliittymällä Androidille ja kaikille Windows -alustoille
  • R² Viestintä SMS- ja Email-palvelut yrityksen sisäiseen ja intressiryhmäviestintään
  • Paikannuspalvelu
  • R² Mobiili -työajanseuranta

Suosittelemme laitteiksi erityisesti Zebra-, Panasonic– ja  Honeywell– käsipäätteitä ja ammattilaistietokoneita.  Mobiiliratkaisujen tulostustarpeisiin suosittelemme Zebra-mobiilitulostimia. Päätelaitteiksi ja päätelaiteohjelmistoiksi löytyy useita valmiita vaihtoehtoja – tarvittaessa muokkaamme juuri sivulle sopivan.

R² Työajanseuranta on tehokas ja monipuolinen työkalu, jonka avulla pääset eroon työläästä tuntilappujen täyttämisestä.

R² Toiminnanohjaus laajentuu myös kuljetusyrityksen asiakkaiden ja liikennöitsijöiden hyödyksi. Tilausportaali kuljetusyrityksen asiakkaille mahdollistaa esimerkiksi tilausten syötön ja tilausten tilan seurannan reaaliajassa. Liikennöitsijä taas näkee uudet tilaukset, voi tulostaa standardin mukaiset rahtikirjat sekä merkitä valmiit kuormat ajetuksi. Myös omien tilitystapahtumien seuranta ja tilikorttien tulostus onnistuu.

R² ajojärjestely on resurssien simulointi ja suunnittelukokonaisuus, jolla yhdistät valmiita suunnitelmia ja manuaalisia muokkauksia. Useista hyvistä vaihtoehtoisista suunnitelmista voit valita juuri sen, joka täyttää valitsemasi kriteerit parhaiten. Valintakriteereinä voit käyttää esimerkiksi reittimäärää, kokonaisajoaikaa, kilometrejä täytenä ja tyhjänä, kuljetusten tuottoja ja kustannuksia tai katetta.

R² ajojärjestelyn visuaalisessa käyttöliittymässä näet tiedot kartalla tai janakaavioina. Kokonaisuuden hahmottaminen helpottuu ja huomaat paremmin pienemmät, huomiota vaativat yksityiskohdat. R² ajojärjestely sisältää myös joustavan ja helppokäyttöisen tilausten hallinnan.

Procompin kanssa yhteistyö on ollut joustavaa ja sujuvaa ja heidän ammattitaitoinen henkilökuntansa tuntee liiketoimintamme tarpeet.

Lataa pikaopas kuljetusten suunnitteluun!

Esitteestä löydät mm.

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Henkilöiden suorat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.