Logistiikan älykkäästä suunnittelusta kilpailuetua

Tämän päivän logistiikka- ja kuljetusyrityksissä toiminta on hektistä tilanteet voivat muuttua päivän aikana useaankin otteeseen. Asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin on vaikea vastata, jos esimerkiksi tilaukset ja suunnitelmat reittien hoitamiseksi löytyvät erillisiltä paperilapuilta tai Excel-tiedostoista. Logistiikka- ja kuljetusyritysten menestys syntyykin kymmenien jatkuvasti muuttuvien tekijöiden reaaliaikaisesta ja tehokkaasta hallinnasta.

 

Ratkaisuja niin isoille kuin pienille yrityksille

R2-tuoteperheen ratkaisuilla on mahdollista kattaa koko yrityksen toimintaketju aina suunnittelusta hinnoitteluun sekä tilauksista reitityksiin, laskutuksiin ja tilityksiin. Järjestelmän modulaarisuuden ansiosta yrityksen on myös mahdollista ottaa vain osa tai osia käyttöön sekä laajentaa käyttöä myöhemmin joustavasti tarpeen ja tilanteen mukaan.

Liikkuvaan työhön suunnitellut mobiiliratkaisut mahdollistavat myös esimerkiksi autojen sijaintitietojen seurannan sekä suunnitelmien reaaliaikaisuuden. Reaaliaikaisen suunnittelun avulla yksittäinenkin reitti on mahdollista optimoida uudelleen tilanteiden muuttuessa päivän mittaan. Helposti ja moneen tarpeeseen skaalautuvat ratkaisut sopivatkin niin pienille kuin suurille logistiikka- ja kuljetusalan toimijoille.

 

Lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelua

Älykkään suunnittelun avulla esimerkiksi tilausten, kuormien ja reittien suunnittelu helpottuu ja automatisoituu. Tätä suunnittelutyötä hoitaa älykäs tietokoneohjelmisto, jonka avulla on mahdollista selvittää ja tuoda optimiratkaisu hyvin laajoihin ja kompleksisiin ongelmiin, joita inhimillisellä suunnittelulla ei yksinkertaisesti edes pystytä ratkaisemaan. Älykäs suunnittelu sopii myös lyhyen aikavälin suunnitteluun tilanteiden eläessä ja muuttuessa päivän mittaan.

Vaikka älykkäällä suunnitteluohjelmistolla voidaankin laskea lukuisia muuttujia huomioonottava, optimaalinen ratkaisu kuljetusten toteuttamiseksi, tulee käytännön elämässä usein vastaan muita seikkoja, joiden takia optimaalisinta ratkaisua ei aina pystytä toteuttamaan. Ohjelmisto antaa kuitenkin loistavan työkalun myös ihmisen tekemällä suunnittelulle sekä tämän optimoinnille.

 

Älykäs suunnittelu helpottaa kaikkien työtä

Kun suunnittelu hoidetaan tekoälyn avulla, helpottaa se jokaisen työtä. Käytännössä suunnittelijan tarvitsee vain valita halutut tilaukset sekä käytettävissä oleva kalusto ja painaa nappia saadakseen kustannustehokkaimman reitin kuljetusten hoitamiseksi. Reittien tarkistamisen ja autojen lähettämisen jälkeen aikaa jää myös muille tärkeille töille. Vaikka asiakkaat soittelisivat ja tilanne eläisi päivän mittaan, mahdollistavat tehokkaat mobiiliratkaisut reittien ja suunnitelmien muokkauksen ja reaaliaikaisen päivityksen myös ”lennosta”.

Myös kuljettajan on helppo tulla töihin, kun päivän reitti on selkeästi ja kuljettajan mahdollisesti esittämien toiveiden mukaan suunniteltu ja asiakas saa kuljetuksensa ajallaan. Kuljettajan työtä helpottavat myös selkeät kartat sekä reittiohjeet.

 

Haluatko lisätietoja älykkäästä suunnittelusta?

Yritysten toimintaympäristöt muuttuvat jatkuvasti, ja Procompin toiminnan ja tuotekehityksen lähtökohtana onkin ollut se, että asiakkaan täytyy pystyä elämään ja vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin omassa, muuttuvassa toimintaympäristössään. Tavoitteenamme onkin tarjota asiakkailleen ratkaisuja, jotka pystyvät elämään ja kehittymään liiketoiminnan muutoksissa mukana.

Jaa artikkeli!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Henkilöiden suorat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.