Lehtipisteen jakeluorganisaation syke kiihtyy öisin

Maanantaiaamuna kello yhdeksään mennessä jopa 15 000 toimitusta on löytänyt määränpäähänsä. Lehtipiste on Suomen nopeasykkeisin jakeluyhtiö, jonka toiminta kiihtyy aamuöisin, kun tuoreet lehdet jaetaan ympäri maata lähes 5000 myyntipisteeseen. Jakeluorganisaatioon kuuluu 50 runkokuljetuksista vastaavaa autoa ja 200 jakeluautoa, jotka huolehtivat lähetyksen kohteisiin.

”Nopeampi rytmi erottaa meidän muista jakeluyhtiöistä”,

sanoo Lehtipisteen logistiikkajohtaja Timo Värri.

”Varhaisen jakelun hoitaminen valtakunnallisesti tarkoilla läpimenoajoilla asettaa meille tiukat haasteet. Siksi halusimme koko toimitusketjun digitalisaation nykypäivän tasolle.”

Digitalisoinnin kumppaniksi valittiin oululainen Procomp.

Procompin liiketoimintajohtaja Sanna Peltomaa kertoo, että Lehtipisteelle toimitetussa suunnittelu- ja seurantajärjestelmässä korostuivat laatunäkökulma ja poikkeamien hallinta.

”Täsmälliset toimitukset asetettiin tavoitelistan kärkeen. Reittisuunnittelun automaatio on viety hyvin pitkälle ja älykäs logiikka ohjaa päätöksentekoa.”

Mobiilisovellus lyhentää pysähdyksiä
Kuljettajilla on käytössään mobiilisovellus, jonka kautta jakelua pääosin hallitaan. Luovutusten ja vastaanottojen kuittaukset tapahtuvat nopeasti ja pysähdykset jakelupisteissä lyhenevät.

”Käyttöönotto aloitettiin asteittain viime talvena, ja nyt järjestelmä kattaa lähes koko verkoston. Perustavoitteet on siis saavutettu, ja seuraavaksi lähdemme hakemaan toiminnan tehostamisen hyötyjä”, Timo Värri kertoo.

Lehtipiste laajentaa toimintaansa myös kuluttajasektorille. Sen lanseeraama Pakettipiste-palvelu vastaa verkkokaupan kasvun haasteisiin avaamalla lokakuussa valtakunnallisen pakettiautomaattien verkon. Pakettipiste lupaa toimittaa kaiken kokoiset paketit verkon automaatteihin jopa saman päivän aikana, eli jakeluorganisaation syke ei uuden palvelun myötä ainakaan laske.

Lisätietoja:
Lehtipiste on koko maan kattava jakelu- ja markkinointiyhtiö, jonka valikoimaan kuuluvat koti- ja ulkomaisten lehtien irtonumerot, kirjat, keräilytuotteet sekä monet muut tuotteet. Lehtipisteen yhteistyökumppaneina Suomessa ja ulkomailla on noin 440 kustantajaa ja tavarantoimittajaa. Yhtiön jakelu kattaa lähes 5 000 myyntipistettä ympäri maan 4-7 päivänä viikossa.

Jaa artikkeli!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Henkilöiden suorat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.