Tuoretie ja Procomp hoitavat pihvit pöytään ja makkarat grilliin

Elintarvikelogistiikka on toimiala, jonka toimivuus näkyy jokaisen kuluttajan lautasella. Siksi tietojärjestelmien toimintavarmuus ja jatkuva kehitys ovat mm. Atrialle, Poutulle, Saarioiselle ja palveluita tarjoavalle Tuoretielle ensiarvoisen tärkeitä.

Haluamme olla elintarvikelogistiikan edelläkävijä, joka etsii uusia ratkaisuja ja toimintamalleja. Muun muassa näillä periaatteilla toimimalla haluamme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa logistiikkapalveluillamme”, kertoo Tuoretien kehityspäällikkö Jouni Halkosaari.

Tuoretien ja Procompin yhteistyö alkoi jo vuonna 1999, jolloin alettiin kehittää järjestelmää toimitusten reitittämiseen ja tiedon välittäminen tarvittaville osapuolille. Elintarvikevalmistajien toimituksista tulee reaaliaikainen tieto järjestelmään ja sen kautta tietoa välitetään tarvittaville osapuolille logistiikkaketjun eri vaiheisiin. Järjestelmään liittyy osio myös elintarvikekuljetuksiin liittyvien palautteiden käsittelyyn.

 

50 miljoonaa laatikkolähetystä

Jokaiselle tutut, kaupan lihaosastolta löytyvät valkoiset numeroidut muovilaatikot ovat seurannassa Transbox -laatikkoseurantajärjestelmällä, mikä on vähentänyt niiden hävikkiä merkittävästi. Laatikkolähetyksiä on vuositasolla n. 50 miljoonaa ja järjestelmän avulla seurataan laatikoiden liikkeitä tehtaasta kuljetusketjun kautta tavarantoimittajien asiakkaille, ja laatikkopesulan kautta jälleen uudelle kierrokselle. Yhä harvemmin arvokas elintarvikemuovilaatikko päätyy väärään käyttöön muuttolaatikoksi tai autotalliin romulaatikoksi.

Elintarvikelogistiikan kuljetuksien suunnittelujärjestelmäksi sekä laskutukseen ja tilitykseen Tuoretie on 2000-luvun alkupuolella hankkinut Procompin R² Toiminnanohjausjärjestelmän. Järjestelmä on kehittynyt jatkuvasti ja lisäksi Tuoretielle on kehitetty heidän toiminnalleen erityisiä lisäominaisuuksia. Järjestelmän laajentumisen ansiosta Tuoretie on voinut tarjota omalle asiakaskunnalleen uusia ja parempia palveluja”, sanoo projektipäällikkö Jani Mattila Procompilta.

 

Älykkäästi pellolta pöytään

Viimeisen vuoden aikana myös rehukuljetusten suunnittelu on siirtynyt R² SiSu -järjestelmään. Nyt voidaankin sanoa, että Procompin järjestelmät ovat mahdollistamassa elintarvikelogistiikkaa pellolta pöytään. Tällä hetkellä suurin kehitys liittyy älykkääseen suunnitteluun ja optimointiin, joiden avulla voidaan toiminnan tehokkuutta ja varmuutta edelleen kehittää.

Mobiilijärjestelmän kautta järjestelmässä on reaaliaikainen tieto kuljetusten tilanteista. Lisäksi kuljettajat voivat tutustua tulevien päivien ajoihin nettipalvelun kautta. Tuoretiellä on vahvaa kokemusta sellaisten palveluiden tarjoamisesta, jossa useiden osapuolten tietoja pitää saada liikkumaan eri toimijoiden kesken. Näitä palveluita olemme olleet järjestelmillämme mahdollistamassa”, kertoo Mattila.

Tuoretien kehityspäällikkö Jouni Halkosaari osaa arvostaa pitkäjänteisen työn tuloksia:

Procompin kanssa yhteistyö on ollut joustavaa ja sujuvaa ja heidän ammattitaitoinen henkilökuntansa tuntee liiketoimintamme tarpeet. Heiltä on myös löytynyt hyviä ja uusia ratkaisuja tarpeisiimme ja niitä suunnitellaan ja kehitetään tiiviissä yhteistyössä. Määrätietoisen ja pitkäjänteisen järjestelmäkehityksen myötä olemme saaneet kehitettyä prosessejamme, sekä luotua myös kokonaan uusia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Oikeilla ratkaisuilla saadaan tehostettua mm. toimistotyön rutiineja, sekä tuotettua hyötyjä koko toimintaympäristöön laadukkaiden ja luotettavien sähköisten palveluiden avulla.”

Jaa referenssi!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä oheisella lomakkeella. Henkilöiden suorat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.