WFM, WFO, työvoimanhallinta, työajanhallinta, työvuorosuunnittelu, työajanseuranta, palkkalajitulkinta – rakkaalla lapsella on monta nimeä

Kun organisaatio haluaa parantaa tehokkuuttaan digitalisoimalla prosesseja tai vastata työaikalainsäädännön vaatimuksiin, on ensimmäinen työkalu lähes aina google. Usein tarve on löytää kokonaisratkaisu, jolla saa ratkaistua koko ketjun työvuorosuunnittelusta palkka-aineiston muodostamiseen, mutta jokin yksittäinen kohta prosessissa nousee erityisesti esiin ja siksi googleen naputellaan esim. työajanseuranta tai työvuorosuunnittelu.

Valitusta termistä riippuen esiin nousee joukko itseään mainostavia tai muuten hakutuloksissa hyvin sijoittuvia yrityksiä joiden helppokäyttöiset, tehokkaat ja nopeat ratkaisut automatisoivat ja tukevat työvoimanhallinnan prosesseja kätevästi.

Miten löytää tästä joukosta juuri itselle sopivin ratkaisu työvuorosuunnitteluun? Tai miten varmistaa, että toimittajalla on riittävä kokemus suomalaisten työehtosopimusten tulkinnasta?

Oma lehmä syvällä ojassa, mutta yleistä etua samalla ajaen, suosittelen lämpimästi tutustumaan muutamaan ratkaisuun demoesittelyn muodossa ja luottamaan tuotteesta ja referensseistä muodostuvaan kokonaiskäsitykseen toimittajan osaamisesta. Sama ratkaisu ei sovi kaikille, mutta riippumatta lähtötilanteesta vain asiakkaan tarpeen ymmärtävä toimittaja pystyy toimittamaan toimivan ratkaisun.