Usein kysyttyjä kysymyksiä työaikapankista ja tasoittumisjaksoista

Joko sinulle on selvää, mitä työaikapankilla ja tasoittumisjaksolla tarkoitetaan? Kaipaatko lisää tietoa siitä, miten niitä hyödynnetään käytännössä? Lue meiltä usein kysytyt kysymykset aiheeseen liittyen!

Apua vaihtelevan työajan toteutukseen

Säännöllinen toimistotyöaika on melkeinpä mahdotonta niillä aloilla, joihin eri sesongit vaikuttavat hyvin voimakkaasti. Rakennusalan ja vihertyömaiden työntekijöille paras sesonki on aina keväästä syksyyn, kun taas kaupan ja matkailualan työntekijät ovat kiireisimpiä juhlapyhien sekä yleisten lomakuukausien aikana.

Tasoittumisjaksojen tavoitteena on auttaa työnantaja säätelemään työaikaa siten, että työpanos saadaan kohdennettua siihen, kun ruuhkahuiput ovat pahimmillaan. Työaikapankin avulla puolestaan seurataan ja korvataan työntekijän tekemiä tunteja, joko vapaa-aikana tai rahapalkkana.

Sekä tasoittumisjaksojen että työaikapankin tavoitteena on lisätä kokoaikatyötä tekevien työntekijöiden määrää. Niiden avulla varmistetaan se, että vakituisille työntekijöille pystytään maksamaan kokopäiväpalkkaa siitä huolimatta, että hiljaisina aikoina työtunteja kertyy vähemmän.

Lataa maksuton materiaali

Kokosimme yhteen meiltä usein kysytyt kysymykset työaikapankkiin ja tasoittumisjaksoihin liittyen. Materiaalista löytyy vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Millaiset rajat työaikasaldolla on?
  • Miten saldokertymä esitetään?
  • Miltä aikaväliltä saldokertymä lasketaan?
  • Miksi tasoittumisjaksot kannattaa suunnitella ennakkoon?
  • Miten tasoittumisjaksot ja työaikapankki toteutetaan tehokkaimmin?

Saat ladattua materiaalin klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Muistathan, että lataus on sinulle täysin maksuton!

 


Hyviä lukuhetkiä!