Helenin työajanhallinnan prosessit nykyaikaistettiin koronapandemiasta huolimatta

Saimme vuodenvaihteessa menestyksekkäästi valmiiksi Helenin kaksivaiheisen Aikajana työajanhallintajärjestelmän käyttöönottoprojektin. Ensimmäinen käyttöönottovaihe keväällä 2020 sisälsi päivä- ja vuorotyössä työskentelevien työaikasuunnittelun ja palkkalajitulkinnan. Syksyllä Aikajana otettiin käyttöön myös työnumerolle leimaavien osalta.

Käyttöönottoprojektissa uudistimme Helenin HR-prosessit työaikasuunnittelusta työajan kirjaamisen kautta maksuun asti. Integroimme ratkaisun osaksi Helenin tietojärjestelmäarkkitehtuuria.
Projektin ensimmäisen vaiheen käyttöönotto oli täydessä vauhdissa, kun koronakriisi alkoi.

Suunnitelmat menivät uusiksi yhdessä yössä, kun siirryttiin toimistoilta etätöihin ja matkustamista suositeltiin välttämään. Ensisijaista oli turvata työntekijöiden turvallisuus ja toiminnan jatkuminen koronasta huolimatta. Hyppäys uuteen toimintamalliin sujui jouhevasti. Käyttöönottokoulutukset ja projektipalaverit pidettiin etänä digitaalisia järjestelmiä hyödyntäen.

”Kuten tavallista, isoissa projekteissa tulee matkan varrella vastaan monenlaista muuttujaa ja haastetta. Nämä saatiin ratkaistua hyvässä yhteistyössä ja lopputulokseen olemme tyytyväisiä.” kiittää projektin projektipäällikkö Minna Kammonen Heleniltä.

Helen on Helsingin kaupungin omistama yhtiö. Helenissä työskentelee noin tuhat energia-alan ammattilaista eri tehtävissä.