Miksi työvoimanhallintaprosessin pitää muuttua?

Seinällä oleva paperinen työvuorolista tuntuu tämän päivän nuoresta työntekijästä yhtä antiikkiselta, kuin lomatoiveen lähettäminen sähköpostilla esimiehelle. Kun kaikki maailman tieto on koko ajan googlauksen päässä ja ruutuaika nuorilla aikuisilla lähenee viittä tuntia päivässä,  on myös työajanhallintaan käytettävien välineiden aika kehittyä.

Kaukana ovat jo ajat, jolloin Nokian tunnusmelodia kiiri ilmoille joka puolelta. Puhelimien äänet on pääsääntöisesti kytketty pois päältä, mutta saapuneet viestit kyllä tarkistetaan usein. Maailma muuttuu ja muutoksen suunnasta voi olla montaa mieltä: Onko teollinen vallankumous seuraamuksineen ollut suuri onnettomuus ihmislajille? Vai ratkaiseeko se kaikki ongelmamme?

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ennusti, että teknologiakehityksen sosiaalisten vaikutusten vuoksi poliitikoiden on harkittava uusia tapoja järjestää ihmisten työ ja toimeentulo.  Ennustaminen on vaikeaa. On kuitenkin varmaa, että jo nyt työssä käymisen tavat ovat muuttuneet. Nuoret työntekijät haluavat yhä enemmän vaikuttaa omiin työaikoihinsa ja ilman automatisoituja välineitä esimiesten aikaa kuluu yhä enemmän työvuorolistojen suunnitteluun.

Heitä siis piilottelemasi excelit viimein syrjään ja vastaa niihin vaatimuksiin, joita vuoden 2018 nuoret työntekijät organisaatioille asettavat.


Hyviä lukuhetkiä!