Kuinka työaikavaras kesytetään?

Työaikavarkaus tarkoittaa viattomimmillaan omien asioiden hoitamista työaikana ja törkeimmillään tahallisesti tapahtuvaa väärien tietojen ilmoittamista palkanmaksua varten. Myös taukojen venyminen, myöhäinen töiden aloittaminen ja aikainen töistä lähteminen ovat yleisiä työaikavarkauden muotoja. Ilman tehokasta työajanseurantaa työaikavarkauksiin on kuitenkin vaikea puuttua. Kuinka työaikavaras on mahdollista saada kiinni ja kesytettyä?

Harmia muillekin kuin työnantajalle

Työaikavarkaus on väärin sekä työnantajaa että rehellisesti toimivia työtovereita kohtaan. Yleensä ryhmäpaine pistääkin törkeimmät tapaukset kuriin, jos työnantaja ei asiaa huomaa. Ongelmallisin tilanne on yleensä silloin, kun työ suoritetaan ilman valvontaa ja yksin.

Mikäli 200 hengen yrityksessä 20 % työntekijöistä varastaa joka päivä 10 minuuttia työaikaa, tekee se vuositasolla jo 1 733 tuntia eli yhden työntekijän koko työpanoksen.

Miten asiaan sitten voidaan tarttua?

Tärkeimpänä keinona työaikavarkauksien ehkäisemiseksi voidaan pitää yrityskulttuuria ja työntekijöiden omaa arvostusta omaa työtään ja työnantajaansa kohtaan. Nykyisessä nopeasti muuttuvassa maailmassa, jossa työsuhteet voivat olla lyhyitä ja monimuotoisia, voi eteen tulla kuitenkin vanha Stalinin suuhun laitettu viisaus: ”Luottamus hyvä, valvonta paras”.

Nykyteknologia mahdollistaa työajan tarkan seurannan monin eri tavoin. Kun palkanmaksu perustuu todellisiin työaikaleimauksiin, on se oikeudenmukaista ja tasapuolista kaikkia osapuolia kohtaan. Myös työaikalaki edellyttää tuntikirjanpitoa kaikista tehdyistä tunneista.

Työajanseurannan avulla on myös mahdollista porautua tarkemmin työaikavarkauksien syihin. Onko työaikavarkaalla yksinkertaisesti liian vähän työtehtäviä? Vai ovatko päivän työt jakautuneet epätasaisesti ja ruuhkapiikkien jälkeen jää ylimääräistä aikaa? Voisiko tehtäviä jakaa uudelleen ja tasoittaa työntekijöiden kesken?

Haluatko lisätietoja työajanhallinnasta?

Tutustu moderneihin työajanhallinnan ratkaisuihin ja lataa maksuton pikaoppaamme, jossa kerrotaan tarkemmin nykyaikaisen työajanhallintaohjelmiston tuomista hyödyistä ja sovelluskohteista. Tutustu materiaaliin klikkaamalla tästä tai ota yhteyttä.


Hyviä lukuhetkiä!