Koukussa työvuorolistoihin – työvuorot kuntoon mobiilisti

RDO_00037_60056

Mobiili on arkipäiväistynyt ja älypuhelin löytyy jo lähes kaikilta. Pokémon Go liikuttaa massoja ja moni tunnustaakin olevansa koukussa. Mutta mitä käytännön hyötyjä älypuhelimien lisääntyminen tuo työelämään esimerkiksi työvoimanhallinnan kannalta?

Aikaisemmin oli käytännössä mahdotonta ajatella työvoimanhallintasovelluksia, joihin työntekijöillä olisi oma mobiilikäyttöliittymä. Yrityksillä ei ollut mahdollisuutta investoida laitteisiin, sovellusalustat olivat jatkuvassa muutoksessa ja datakustannukset nousivat korkeiksi.

Tämä kaikki on muuttunut. Käytännössä jokaisella työntekijällä alkaa olla oma älypuhelin ja kyky käyttää sitä. Dataliikenne hoituu kiinteällä kuukusihinnalla ja isot näytöt yhdessä kehittyneiden web-teknologioiden kanssa tarjoavat käyttäjäystävälliset käyttöliittymät puhelimen valmistajasta ja teknologiasta riippumatta.

Tänä päivänä onkin mahdollista tarjota kustannustehokkaasti työntekijöille pääsy sähköiseen työvuorolistaan, hoitaa työvuoro- ja lomatoiveet näppärästi ja tarjota esimerkiksi vapaita vuoroja niistä kiinnostuneille. Esimiehen työtaakka helpottuu melkoisesti ja kaikki pysyvät ajan tasalla siitä missä mennään.

Tämä kaikki säästää sekä aikaa että rahaa ajattelipa asiaa sitten työntekijän tai työnantajan näkökulmasta. Mobiiliin työvoimanhallintaan voi jäädä koukkuun.

Tuomas Kemppainen